Online képrendelés

Jelenleg a rendszer fejlesztés alatt áll, ezért az alábbi módon tudjátok képeiteket részünkre elküldeni:
 

Jelenleg az egyedüli lehetőség erre az e-mail:
- keprendeles@szelinafoto.hu

 

Amire figyeljetek és ami információt mindenképp adjatok meg:
- Egy e-mail-ben max. egy darab 15MB nagyságú fájlt tudtok küldeni - ha a küldendő anyag ennél kisebb, nyugodtan csatoljátok a fájl(okat).
- Ha azonban nagyobb, akkor lentebb olvashatjátok erre a megoldásokat: használjatok nagyméretű fájlküldő szolgáltatást vagy aki rendelkezik Google-fiókkal, az a Google-Drive-on keresztül is megoszthatja velünk a kép(ek)et.
- Amennyiben új vásárlók vagytok, minden megrendelést előre kell kifizetnetek. Törzsvásárlóként lehetőségetek van utólag is rendezni az anyagiakat.

- Minden fontos információt írjatok bele az e-mail-be.
- Figyeljetek arra, hogy a képfájlon belül is pontosan állítsátok be a méreteket.
- Lehetőség szerint veszteségmentes képtömörítést használjatok. A legjobb a TIFF formátum (LZW tömörítési algoritmussal), azonban ha mégis JPG képfájlt küldetek, akkor a Q(uality) jósági tényező legyen maximumon.
- A képfájl tartalmazzon színprofilt.
- Kérésre tudunk küldeni színprofilt, amivel modellezni tudjátok a végeredményt - amennyiben rendelkeztek kalibrált színhelyes monitorral.

Mi helyzet, ha 15MB-nál nagyobb képfájl(oka)t szeretnétek küldeni?

Ez is megoldható, itt több lehetőség közül is választhattok:
1.: Google-Drive: aki rendelkezik Google-fiókkal, az a fiókhoz tartozó Google-Drive-ban hozzon létre egy új mappát, abba töltse fel a képeket, majd ossza meg a fenti e-mail címmel, valamint a szelinafoto@gmail.com címmel is a mappát. Ne felejtsétek el engedélyezni a megtekinthetőséget. Erról mi kapunk egy értesítő e-mail-t, de ez így önmagában még nem elég, mert nem tudjuk, hogy mit kezdjünk a képekkel. Ezért arról is küldjetek információkat nekünk.
2. Használjatok nagyméretű fájlküldő szolgáltatásokat: ilyen pl. a toldacuccot.hu, vagy pl. a wetransfer.com. Ezen esetben az első lépés az, hogy a kiválasztott képeiteket össze kell csomagolni (zippelni) egy fájlba (erről remek leírást itt találhattok). Ezt az egy fájlt pedig valamelyik óriás fájlküldő szolgáltatásban kiválasszátok, megadjátok az e-mail-címeteket a feladóhoz, címzettnek pedig a mi e-mail-címünket, majd az üzenet részébe leírjátok, hogy mit csináljunk a képekkel. Ezután már csak le kell ok-ézni és már indul is a feltöltés!

Fontos, hogy mi minden esetben visszajelzünk, ha elkészültek a képek, ill. akkor is ha valamit nem értünk, vagy nem megfelelőek a képek mérete, felbontása, stb..